18:56 / 15.02.2024 Происшествия

Командувача чорноморським флотом рф відправили у відставку через знищення ВДК "Цезар Куніков, – ЗМІ

Командувача чорноморського флоту держави-агресора росії Віктора Соколова відправили у відставку після вдалої операції України з потоплення великого десантного корабля "Цезар Куніков". Про це повідомляють видання Крим.Реалії та The Insider у четвер, 15 лютого.

Рашистські ресурси пишуть, що Соколова відправили у відставку через атаку та знищення ВДК "Цезар Куніков". Обов'язки командувача флоту наразі виконує начальник штабу. Офіційних повідомлень про кадрові перестановки держава-агресор не робила.

Нагадаємо, 25 вересня Сили спеціальних операцій ЗСУ заявили про загибель командувача чф рф адмірала Соколова внаслідок ракетної атаки по Севастополю. Згодом ця інформація не підтвердилася.

Як відомо, 14 лютого Головне управління розвідки у взаємодії з усіма складовими Сил безпеки і оборони України знищили великий десантний корабель "Цезар Куніков" чорноморського флоту держави-агресорки росії.

Перехоплення розмов російських окупантів підтвердили знищення ВДК "Цезар Куніков", від якого залишилися лише уламки та масляна пляма.

Ворожий корабель атакували ударними морськими дронами Magura V5 біля берегів тимчасово окупованого Криму неподалік міста Алупка.

Підготувала: Ніна Петрович