22:55 / 14.02.2024 Происшествия

Бандити готували вбивства поліціянта і депутата

В Кременчуці бандити на чолі з кримінальним авторитетом застрелили чоловіка й готували вбивства поліцейського та депутата облради, повідомили в Офісі генерального прокурора.

Там також додають, що викрито 8 спільників. Банду очолював кримінальний авторитет, входили до неї його син зі своїми знайомими.

"Упродовж вересня 2023 - лютого 2024 років підозрювані готували вбивство заступника начальника одного з райуправлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської облради.

Бандити з Кременчука

Поліцейського мали намір позбавити життя через професійну діяльність, а депутата - у зв’язку з громадською роботою щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків та психотропів", - йдеться у повідомленні.

Також слідчі з’ясували, що бандити вже вбили мешканця Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік його дому.

Потім бандити намагалися вбити того, у кого купили рушницю, але він зміг утекти. Чотирьох членів банди відправили до СІЗО, щодо решти питання про запобіжний захід ще вирішують.

Підготувала: Ніна Петрович