19:50 / 07.02.2024 Происшествия

Звільнення Херсона та життя після травми: історія героя, який отримав біонічний протез від Favbet

Компанія Favbet у межах проєкту "Люди майбутнього" профінансувала встановлення сучасного біонічного протеза одному з пацієнтів львівського центру "Незламні". Ним став 31-річний військовослужбовець із Маріуполя В’ячеслав Смислов.

Подібних протезів в Україні лише 20.

Видання Sportarena опублікувало фільм про історію В’ячеслава.

В’ячеслав Смислов – український військовослужбовець та батько трьох дітей. Народився та виріс у Маріуполі, у 2015-му приєднався до лав ЗСУ, щоб захищати рідне місто від російської агресії.

Під час повномасштабного вторгнення В’ячеслав був штурмовиком у 28-й бригаді, з нею серед перших увійшов до Херсона, а пізніше – стримував "вагнерівців" на Бахмутському напрямку, де й отримав поранення від ворожого дрона. Як наслідок – численні травми та втрата лівої руки нижче ліктя. Після тривалої реабілітації потрапив до центру "Незламні", де йому запропонували отримати біонічний протез за підтримки компанії Favbet.

В’ячеслав Смислов
В’ячеслав Смислов

Сьогодні таких протезів в Україні всього 20.

Зараз В’ячеслав повернувся до мирного життя та разом із дружиною займається вихованням дітей. Однак мріє повернутись на поле бою, щоб зустріти перемогу з побратимами.

"Слава Смислов – справжній кіборг, і для мене особисто – приклад великої незламності", – каже Микита Дмитрулін, журналіст видання Sportarena.

В’ячеслав Смислов та Микита Дмитрулін
В’ячеслав Смислов та Микита Дмитрулін