18:04 / 05.02.2024 Происшествия

ЗСУ чекають надходження в Україну літаків F-16 з ракетами на 300-500 кілометрів

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що Україна отримає від західних союзників більш далекобійну зброю. Наразі очікується постачання винищувачів F-16 і ракет дальністю у 300-500 кілометрів.

Про це йдеться на офіційній сторінці командування Об’єднаних сил ЗСУ.

“У подальших пакетах військової допомоги Україна чекає на літаки F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів”, – зазначив Наєв та наголосив, що це дозволить Силам оборони України досягти ще більших успіхів на полі бою та звільнити територію від ворога.

Він нагадав, що з надходженням на озброєння української армії у квітні 2023 року зенітно-ракетного комплексу Patriot, протиракетний щит України міг реагувати на відстані до 150 км.

“З появою влітку 2022 року реактивних систем залпового вогню М142 HIMARS, а пізніше й М270 MLRS, противник поніс ще більш відчутні втрати в логістичному забезпеченні своїх передових підрозділів і був змушений переміщувати свої польові склади та пункти управління на відстань понад 100 кілометрів від переднього краю”, – розповів про наслідки підсилення ракетної потужності ЗСУ командувач Наєв.

Тим часом міністерка оборони Нідерландів Кайси Оллонгрен переконана у можливості передання Україні винищувачів F-16 цьогоріч, хоча точний термін постачання не визначений.

Підготувала: Ніна Петрович