15:47 / 05.02.2024 Происшествия

Окупанти навчатимуть українських дітей на тот збирати БПЛА

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За даними національного спротиву, російські загарбники планують ввести на тимчасово окупованих територіях модуль технологій БпЛА на уроках праці. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У ЦНС повідомляють, що модуль буде присвячений вивченню технологій, особливостей конструкції та збирання безпілотних літальних апаратів (БпЛА) у військових цілях.

"Також серед школярів вестимуть агітацію щодо подальшого навчання на технічних спеціальностях та роботи на військових заводах", – додають у ЦНС.

"Кремль розглядає управління БпЛА – як одну з ключових навичок при підготовці до військової служби. Росіяни мають намір залучити якомога більшу кількість молоді до своїх мілітарних структур та роботи на об’єктах воєнно-промислового комплексу. Таким чином ворог вкотре порушує міжнародне право й використовує цивільне населення у військових цілях", – повідомляє ЦНС.

BAGNET нагадує, раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформувало, що росіяни погрозами заганяють до війська фермерів, які живуть на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей. Так, у низці населених пунктів вони розіслали письмові вимоги по господарствах негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку.

Крім цього, загарбники мілітаризують підлітків на ТОТ. Так, У тимчасово окупованому Луганську росіяни створили "центр військово-спортивної підготовки" для підлітків. За даними ЦНС, таким чином студенти "коледжу" з 14 років будуть піддаватись промиванню мізків й проходити підготовку до військової служби в армії рф.

Підготував: Сергій Дага