06:36 / 02.02.2024 Происшествия

Безпідставно нарахував солдату 20 мільйонів: прокуратура Київщини викрила бухгалтера

Фото: vppnr.gp.gov.ua

Головний бухгалтер військової частини на Київщині нарахував старшому солдату грошову винагороду у сумі 20 млн грн без належних підстав. Прокуратура виявила цей злочин, і посадовцю було повідомлено про підозру.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

"Підозрюваний безпідставно провів нарахування та виплату додаткової грошової винагороди старшому солдату цієї частини у розмірі 20 млн грн, чим заподіяв збитки державі на вказану суму", - встановило слідство.

Всю суму виплати вдалося повернути на рахунки військової частини. Наразі розглядається питання про застосування запобіжного заходу до підозрюваного. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону повідомила, що начальник фінансово-економічної служби, головний бухгалтер військової частини отримав підозру у вчиненні умисного невиконання службових обов'язків у воєнний час згідно з ч. 4 ст. 426 Кримінального кодексу України.

Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. У ході досудового розслідування незаконно нараховані 20 млн грн були повернуті на рахунки військової частини.

Підготував: Сергій Дага