11:02 / 24.01.2024 Происшествия

На побудову укриття в селі на Одещині планували витратити 24 мільйони

Аналітики Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Одеській області виявили  порушення під час проведення  тендеру на будівництво укриття для закладу освіти. З державного бюджету посадовці планували витратити 24 млн грн.

Орган місцевого самоврядування та фірма-виконавець робіт уклали договір за результатами тендеру на майданчику електронної системи публічних закупівель Prozzoro, повідомляє esbu.gov.ua.

За результатами інформаційно-аналітичної роботи працівники Теруправління встановили, що у виконавця робіт відсутнє майно та працівники відповідної кваліфікації. Тобто компанія не відповідає кваліфікаційним вимогам тендеру. 

З метою упередження розтрати державних коштів аналітики БЕБ направили лист до органу місцевого самоврядування з інформацією про виявлені порушення та пропозицією перевірити доцільність укладання згаданого договору.

В результаті розгляду рекомендаційного листа замовник та виконавець робіт розірвали договір. Таким чином співробітники Бюро упередили розтрату 24 млн грн з державного бюджету.

Йдеться про угоду, яку уклав відділ ЖКГ та будівництва Куяльницької сільської ради Подільського району щодо будівництва укриття для закладу освіти в селі Нестоїта.

Підготував: Сергій Дага