17:02 / 23.01.2024 Происшествия

Офіцери, що володіють зброєю, граються у шпигунів замість захисту країни, - журналіст

Бігусгейт знищить репутацію і виконавців і замовників операції по стеженню за цивільними людьми, якими є журналісти і працівники знімальної групи Bihus.Info.

Так вважає головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов після перегляду сюжету Деніса Бігуса.

"Сьогодні прорив росіян у Авдіївці, тому що у нас не вистачає людей на нулі, і військкомати хапають випадкових цивільних людей на вулиці.

А в цей час у Києві 30 офіцерів, які володіють зброєю та мають роки вислуги, замість захисту Батьківщини витратили гроші платників податків на те, щоб незаконно підглядати у спальні за дівчатами-журналістками та знайти компромат у їхній білизні.

Це страшна ганьба. І негідників, які це зробили, і мовчать, треба викрити, встановити поіменно, щоб ці люди замість теплих кабінетів та ресторанів пішли в піхоту на фронт, а якщо ні, то після зміни влади Зеленського вони мають піти під суд, сісти в тюрму та ніколи не насмілюватись претендувати на державну службу та державну пенсію. Усі, у тому числі їхні дружини та доньки, їхні друзі, мають знати, якими ганебними та безсоромними справами вони займались, під виглядом державної служби.

Сподіваюсь, хтось з учасників злочину зараз це усвідомить та добровільно дасть свідчення журналістам, щоб зняти із себе відповідальність ціною викриття замовників та організаторів", - написав Бутусов.

Журналіст також закликав СБУ та Нацполіцію виступити із заявами щодо ситуації та докласти усіх зусиль, щоб миттєво встановити усіх, хто влаштував війну проти журналістів і  порушити кримінальні справи за фактом незаконного встановлення технічних засобів. 

Видання Bihus.Info повідомляло, що ресурс “Народна правда”, на якому 16 січня розмістили відео з прихованою зйомкою і прослушкою команди, видалив зі свого сайту новину. Також це відео більше не доступне на їхньому ютуб-каналі.

Підготувала: Ніна Петрович