22:11 / 18.01.2024 Происшествия

Українського бізнесмена Мазепу затримали на виїзді в України

Фото з відкритих джерел

Під час проходження україно-польського кордону ДБР затримало українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазеп, у справі якого присутній російський слід, але деталі наразі невідомі, повідомило ЕП джерело в правоохоронних органах.

Видання NV з посиланням на власні джерела зазначає, що ДБР проводить обшуки в офісі Concorde Capital. А справа пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі на Київщині.

КМ Goodlife Park побудоване у 2013 році, має площу 40 га, яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

Адвокати бізнесмена заявили, що під час обшуків силовики вибили двері бізнес-центру.

"При цьому, обшуки в компанії проводяться без ухвали суду, забирають всі документи, які не стосуються справи, а пов‘язані з усіма напрямками бізнес-активності Ігоря Мазепи. Вилучено особисті речі співробітників, які працюють в інших проєктах", - йдеться в коментарі.

Паралельно з цим на переході "Шегині" відбулось затримання Ігоря Мазепи. Адвокати бізнесмена наголошують, що їхній клієнт останій час виїжджав за кордон у робочих відрядженнях.

"Силовики без ухвали суду провели обшук автомобіля. Так само й інші слідчі дії було проведено без допуску до них адвоката, хоча останній прибув на місце подій. Також проводяться обшуки в помешканнях співробітників компанії, і також без ухвали суду. Вилучаються особисті речі, гроші", - додали в коментарі.

Також юристи підтвердили, що що саме кримінальне провадження стосується зведення нерухомості (котеджних містечок) ще у 2013 році.

"Ми повʼязуємо такі дії ДБР з позицією Ігоря Мазепи стосовно тиску силовиків на бізнес, зокрема у корпоративному спорі щодо Майницького родовища за участю інвест-банкіра", - резюмували адвокати.

Згодом адвокати затриманого співробітниками ДБР на українсько-польському кордоні бізнесмена Ігоря Мазепи заявили, що він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Повідомили: Ніна Петрович