23:13 / 17.01.2024 Происшествия

Черговий військовий злочин росіян: в реанімації журналіст

17 січня знімальна група "Крим.Реалії" потрапила під обстріл під час зйомок на фронті, було поранено журналіста Дмитра Євчина, повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що група у складі журналіста Дмитра Євчина та оператора Микити Ісайка знімала телесюжет у районі населеного пункту Роботине Запорізької області. Унаслідок обстрілу Дмитро Євчин дістав осколкове поранення в ногу.

"Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу та евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі", - пише видання.

Євчина прооперували, він поки перебуватиме у реанімації.

Військові з 10-го армійського корпусу зауважили, що армія РФ порушила міжнародне гуманітарне право, відкривши вогонь у бік людини в бронежилеті з написом PRESS.

"У сучасній війні вогонь артилерії без корегування з безпілотного літального апарату майже ніколи не відкривається, тож армія РФ завдала удару по людині, у якої на бронежилеті нанесено яскравий напис PRESS, що має гарантувати перебування її власника під захистом міжнародного гуманітарного права", – йдеться у заяві корпусу.

Дмитро Євчин працює у виданні з 2018 року.

Повідомили: Ніна Петрович