11:59 / 17.01.2024 Происшествия

СБУ і поліція Києва припинили діяльність наркобізнесу з річним оборотом 18 млн гривень

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Служба безпеки України та поліція Києва викрили та припинили діяльність наркобізнесу, який займався виготовленням та збутом наркотиків у промислових масштабах. Учасники угруповання вирощували коноплі на території приватного господарства Київщини та збували "товар" через поштові посилки. Загальний оборот наркобізнесу становив близько 18 млн грн на рік.

Про це інформує Київська міська прокуратура і поліція Києва у Facebook.

За даними слідства, наркомережу організував 23-річний житель Сум, який виїхав за кордон і звідти адміністрував Telegram-канал із продажу канабісу. Спільниками ділка були ще троє молодиків. Вони вирощували коноплі на території одного з приватних господарств Київщини, фасували і збували “товар” через відправлення поштових посилок.

Такий “бізнес” приносив учасникам до 100 тис. грн прибутку у місяць.

Під час серії обшуків у Києві, Київській та Сумській областях поліцейські вилучили понад 60 кілограмів канабісу, засоби для фасування, пакування та гроші. Орієнтовна вартість вилученого за цінами “чорного” ринку – близько 18 мільйонів гривень.

Наразі троє учасників наркомережі, які вели незаконну діяльність в Україні, затримані. Силовики заблокували роботу їхнього Telegram-каналу. Адміністратор перебуває за кордоном.

Затриманим фігурантам повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою. Підозрюваним загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Підготував: Сергій Дага