22:07 / 07.01.2024 Происшествия

Молодий письменник Максим Кривцов загинув на фронті й не встиг дописати свій роман

Помер поет і військовослужбовець Збройних сил України Максим Кривцов. Під останнім дописом Кривцова у Facebook, у якому він пропонував підписникам "поворожити" на книжці, декілька годин тому з'явився коментар від його матері. Жінка повідомила, що її син загинув.

Також смерть поета підтвердив письменник Любко Дереш.

"Дуже жива, дотепна, надзвичайно талановита людина", — розповів про загиблого захисника він. 

Дереш також сказав, що Максим Кривцов не завершив свій роман, над яким він працював.

Кривцов був учасником Революції гідності у 2013-2014 роках, а до лав Збройних сил він доєднався добровольцем у 2014 році. 

Згодом він працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і Veteran Hub.

Кривцов мав поетичну книжку "Вірші з бійниці", також його вірші входили до збірок поезії "Книга Love 2.0. Любов і війна" і "Поміж сирен. Нові вірші війни", які видали у 2023 році.

В одному з інтерв'ю поет пригадував, що до цього він мав "жахливу мрію", про яку сильно пошкодував вже 24 лютого 2022 року.

"Я мав одну жахливу мрію, мені це часто снилося: ходити по Києву з автоматом, чекати на свою станцію метро зі зброєю на колінах. Я з тих жахливих людей, які говорили, що потрібно, щоби війна перенеслася на вулиці, як пожежа. Щоб інші також зрозуміли, що відбувається. Вранці 24 лютого я дуже пошкодував про ці думки", - говорив Кривцов.

У 2023 році поету виповнилося 33 роки.

Підготувала: Ніна Петрович