08:11 / 04.01.2024 Происшествия

На Одещині чоловік замовив вбивство сусіда, але "кілери" здали його поліції

Фото: Національна поліція

В Одеській області правоохоронці запобігли замовному вбивству. Місцевий мешканець хотів смерті свого сусіда за 10 тисяч доларів. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

За даними слідства, на початку грудня 2023 року житель Одеського району на ґрунті довготривалих неприязних стосунків вирішив убити свого сусіда. Для цього він шукав виконавців.

Замовник підшукав "кілерів" та пообіцяв за позбавлення життя людини 10 тисяч доларів США винагороди. Він надав виконавцям зібрану інформацію про "жертву" та вказав, що спосіб вчинення вбивства його не цікавить, йому важливий лише результат.

"Він вимагав лише підтвердження злочину. Життя односельця зловмисник оцінив у 10 тисяч доларів. Заплатити гроші виконавцям він пообіцяв після виконання роботи", – уточнюють у поліції.

Для забезпечення алібі замовник на кілька днів до вбивства виїхав з дому і мав повернутися лише після скоєння злочину.

Проте виконавці звернулися до правоохоронців, відтак всі подальші дії відбувались під їхнім контролем. Коли все було підготовлено, поліціянти провели спецоперацію та інсценували вбивство.

Від імені виконавця вони надіслали замовнику фото із закривавленим тілом жертви та домовилися про зустріч. Щойно зловмисник приїхав для передачі обумовленої грошової винагороди, його затримали в процесуальному порядку.

Жителю Одещини повідомлено про підозру в організації замовного вбивства. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Підготував: Сергій Дага