23:24 / 27.12.2023 Происшествия

Священник Моспатріархату напідпитку вбив у ДТП людину, – ЗМІ

У Хмельницькій області п’яний водій BMW зіткнувся з іншою машиною. Водій другої автівки помер у лікарні. За даними ЗМІ, за кермом BMW був священник УПЦ МП.

Як повідомила поліція Хмельниччини, аварія сталася 26 грудня близько 14:00 на автодорозі зі сполученням «Дунаївці — Грушка» поблизу села Мушкутинці Дунаєвецької тергромади.49-річний водій BMW X5 допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 21110, яким кермував 46-річний житель села Залісці. Внаслідок аварії водій ВАЗу зазнав тілесних ушкоджень і був госпіталізований до травматологічного відділення Дунаєвецької багатопрофільної лікарні. Наступного дня він помер від отриманих травм.

Перевірка за допомогою приладу «Драгер» показала, що водій BMW був за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Вміст алкоголю в крові перевищував норму у 8 з половиною разів.

Поліціянти затримали водія та порушили кримінальне провадження. Після смерти водія ВАЗу його перекваліфікували на ч. 3 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Санкція цієї статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення. Слідство триває.

«Суспільне» з посиланням на джерела пише, що за кермом BMW був священник УПЦ. 28 грудня у Кам’янці-Подільському йому обиратимуть запобіжний захід.

Священнослужитель Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ Олександр Ткач сказав, що свого колегу не виправдовує.

«Це дорога, неуважність. Я знаю такі випадки, коли хтось зі священників порушував такі, можна сказати, “моральні” правила, здійснював такі гріховні вчинки, то таких священників відстороняли від служіння. Але ці питання вирішує керівний архієрей», — прокоментував Ткач.

Підготувала: Ніна Петрович