13:15 / 26.12.2023 Происшествия

Українські біженці стали "жертвами" шахрайської схеми з візами у Британії

Фото: independent.co.uk

У Великій Британії почастішали випадки прибуття українських біженців до країни з підробленими візами. Люди масово стають жертвами шахраїв. Про це пише видання The Independent.

У повідомленні йдеться, що за даними благодійної організації Settled, неможливо виявити шахрайські візи на вигляд. Українцям дозволяють подорожувати співробітники авіакомпаній. Однак прикордонники не вважають ці документи чинними.

Українські біженці стають нелегальними мігрантами – їхні паспорти вилучають. Співробітники прикордонної служби дедалі частіше надають українцям візи на півроку, однак вони залишаються без доступу до житла і пільг.

МВС Великої Британії заявило, що постійно працює над виявленням і запобіганням цьому шахрайству.

Директор благодійної організації “Опора”, Стен Бенеш, зазначив, що шахраї часто пропонують біженцям в’їжджати до Великої Британії через Ірландію. Однак, Ірландія не є частиною Великої Британії.

"Ми намагаємося пояснити, що візи у рамках “Української схеми” є безплатними й що люди повинні мати зв’язок із законним спонсором у Великій Британії, щоб подати заяву", – зазначив Стен Бенеш.

Також, благодійні організації раніше зазначали, що господарі будинків, які приймають українців, виставляють завищені рахунки. Це змушує людей працювати в експлуатаційний спосіб.

Раніше BAGNET повідомляв, що 24 грудня президент Чехії Петр Павел підписав зміни до закону lex Ukraine, який регулює статус українців, які виїхали до Чехії з початку повномасштабного вторгнення росії.

22 грудня міністр імміграції та інтеграції Данії Кааре Дібвад заявив, що українські біженці, які проживають сьогодні у країні, повинні будуть повернутись до України після завершення війни.

Підготував: Сергій Дага