13:26 / 24.12.2023 Происшествия

Через пів години після презентації роботу Бенксі викрали в Лондоні

У Лондоні твір британського вуличного художника Бенксі викрали через пів години після того, як він її презентував. Наступного дня злочинців затримали.

Про це повідомляють Reuters, BBC і SkyNews.

На картині, яку Бенксі розмістив на дорожньому знаку, зображено три дрони. Підписники Бенксі в Instagram інтерпретували його роботу як заклик до припинення вогню в Секторі Гази, пише BBC.

Картину зірвали разом із дорожнім знаком. На відео, опублікованих в мережі, показано, як чоловік разом зі спільником за допомогою плоскогубців зриває знак зі стовпа та тікає з ним на очах у перехожих.

У суботу, 23 грудня, у поліції заявили, що одного з чоловіків затримали за підозрою в крадіжці. Його тримають під вартою.

Бенксі — псевдонім англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста й режисера, особу котрого не встановлено. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім'я — Роберт або Робін Бенкс.

Графіті Бенксі почали з'являтися на вулицях від початку 1990-х років. Нині його роботи оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на якій розміщені.

Бенксі також малював сім графіті у Києві, Ірпені, Горенці та Бородянці. Він підтвердив своє авторство в Instagram. Вартість українських робіт Бенксі оцінюють приблизно від 1 мільйона до 10 мільйонів доларів. Художник навіть став почесним громадянином міста Ірпінь.