16:48 / 20.12.2023 Происшествия

Поліціянт з Волині, який підпадав під люстрацію, зміг влаштувати свою кар'єру та "звити сімейне гніздечко" (відео)

Фото з відкритих джерел

Голова поліції Київської області Анатолій Щадило має під Києвом 50 соток землі, де збудований маєток на 250 квадратів із лазнею, тенісним кортом та елінгом.

У розслідуванні hromadske зазначається, що розкішне обійстя Анатолій Щадило будував у 2014-2017 роках. Початок будівництва збігся з перемогою Євромайдану, коли Щадило працював заступником голови міліції Волинської області Олександра Терещука.

При чому, як проаналізували розслідувачі кар'єру Щадила, новий очільник поліції Київщини підпадав під люстрацію і не мав права працювати в держорганах до жовтня 2024 року.

Згідно з декларацією поліціянта, три ділянки майже на 50 соток у селі Проців під Києвом Щадило купив у різний час приблизно за 300 000 гривень. Наразі поруч із маєтком генерала купити голу ділянку землі під забудову в 6 соток дешевше, ніж за 20 000 доларів просто неможливо.

Єдине можливе пояснення дешевої вартості землі — її формальне призначення. Це землі для індивідуального або колективного садівництва, вони не призначені для забудови.

Ділянки почали з'являтися у власності родини Щадила з грудня 2013 року по липень 2014 року, у розпал Революції Гідності. На початку 2014-го там заклали фундамент майбутнього маєтку. Його і решту будівель звели за 2,5 роки. У 2016-2017 роках будівництво виглядає завершеним. Тобто на відбудову всього цього в доволі стиснуті терміни в нього були вільні гроші.  

Скільки Щадило тоді витратив на маєток, оцінити складно. Будинки, більш подібні до такого  маєтку за метражем і оздобленням, зараз тут пропонують за 10-15 мільйонів гривень, кажуть журналісти.

Родина нового очільника поліції Київщини має також 4 квартири у столиці, паркомісця, земельні ділянки поруч з Києвом та два човни.

Підготувала: Ніна Петрович