13:53 / 19.12.2023 Происшествия

В ГУР розповіли про стан розслідування щодо отруєння дружини Буданова

Фото: Маріанна Буданова/журнал elle__ua

У Головному управлінні розвідки розповіли, що розслідування після інциденту з отруєнням дружини очільника розвідки Кирила Буданова і кількох співробітників відомства ще триває.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Він сказав, що розслідування — це "нешвидкий процес", однак щойно будуть результати, про які можна повідомити, це зроблять.

Юсов також розповів про стан здоров’я постраждалих від отруєння співробітників ГУР і дружини Кирила Буданова Маріанни. За його словами, він "прийнятний", і станом на зараз постраждалих уже виписали з лікарні. А втім, курс лікування ще триває, уточнив представник ГУР.

Крім того, він наголосив, що після інциденту з отруєнням у ГУР вжили додаткових безпекових заходів.

BAGNET нагадує, що дружина керівника Головного управління розвідки України Кирила Буданова, Маріанна, пережила отруєння важкими металами. За словами її чоловіка, вона вже закінчує курс лікування і буде перебувати під наглядом лікарів протягом кількох тижнів.

Інформація про те, що у Маріанни Буданової діагностували отруєння важкими металами, вперше з’явилася в ЗМІ в листопаді 2023 року. За даними джерел, отруєння могло статися в результаті цілеспрямованої спроби вбити дружину керівника ГУР.

Підготував: Сергій Дага