18:41 / 07.12.2023 Происшествия

Чиновників українського міста, а з ними і військових, підвів бізнесмен

В Івано-Франківську мерія провалила закупілю 500 дронів через безвідповідальність переможця тендеру на цю закупівлю, повідомив мер Руслан Марцінків.

Міська рада скасувала закупівлю 500 FPV-дронів, які мали стати першою партією таких дронів для ЗСУ. Причина відмови: підвів переможець тендеру на закупівлю першої партії таких безпілотників. Бо загалом Івано-Франківськ планував придбати для армії 1000 дронів-камікадзе та передавати їх за запитами військових частин. 

"11 грудня ми очікували на партію 500 пташок, - розповів Руслан Марцінків. - Натомість, сьогодні, 7 грудня, ми не маємо навіть угоди з фірмою, що виграла тендер. Чому? Все просто: учасник не завантажив в систему необхідну документацію. Відповідно укладати з ними договір не маємо права. Ось така відповідальність учасників… Сподіваюся, що 2-й оголошений тендер буде успішним. Бо вкотре хочу наголосити, що майданчик Прозоро - це не ігрове поле. Бо конкретно від цієї закупівлі може залежати становище наших захисників на фронті".

Руслан Марцінків також зазначив, що на пропозиції учасників торгів 2-го оголошеного тендеру у меорії чекатимуть до 11 грудня. І пообіцяв, що місто дрони таки закупить. 

Підготувала: Ніна Петрович