09:27 / 04.12.2023 Происшествия

Російські війська просунулися у кількох місцях біля Авдіївки, – ISW

Фото: ISW

3 грудня російські війська виконали наступальні дії в районі Авдіївки і підтвердили наступ.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), відеозаписи, що були опубліковані 28 листопада та геолоковані 2 грудня, свідчать про те, що російські війська продовжили свій рух на захід від залізниці, розташованої на північ від Степового (за 3 км на північний захід від Авдіївки).

Додаткові геолокаційні відеозаписи, опубліковані 2 грудня, свідчать про те, що російські війська також продовжили рух на південний захід від Первомайського (на 10 км на південний захід від Авдіївки).

Висловлювання російських військових блогерів, зроблені 2 і 3 грудня, стверджували, що російські сили просунулись на південь і південний схід від Степового. Деякі з них також твердили, що російські війська просунулись на 300 метрів близько до населеного пункту.

Також повідомлялося, що 2 і 3 грудня російські війська продовжували рух на південь від Новокалинового (13 км на північний схід від Авдіївки) і на захід від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки) на північному фланзі Авдіївки, а також на південному фланзі в районі Первомайського та Сєверного (6 км на захід від Авдіївки).

BAGNET зазначає, українські військові продовжують ефективно контролювати ситуацію навколо Авдіївського коксохімічного заводу, заваджаючи російським окупантам захопити його.

Підготував: Сергій Дага