11:21 / 30.11.2023 Происшествия

Суд продовжив митрополиту УПЦ МП Павлу домашній арешт

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У середу, 29 листопада, Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебідю) до 29 січня. Про це передає "Суспільне".

Сторона обвинувачення просила продовжити Павлу Лебедю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту і покласти на нього обов’язки з’являтись до прокурора, не спілкуватись зі свідками.

Так, за словами прокурора, Павло Лебідь може впливати на свідків і потерпілих та здійснити нові правопорушення. Він попросив продовжити йому домашній арешт на 60 діб.

Своєю чергою, адвокати митрополита заявляли, що суддя ігнорує клопотання сторони захисту, і додали, що засідання проводиться під час тривоги. Вони просили про відвід судді. Суд не задовольнив клопотання адвокатів.

Тим часом сам Павло Лебідь розповідав, що він "ніколи не був на стороні російської агресії" і не ставився з неповагою до інших конфесій.

"Те, що сьогодні кожний раз декларує прокурор, неправда. Я ніколи не був на стороні російської агресії. Я ніколи не відносився з неповагою до інших конфесій. В мене є родичі протестанти. Коли в мене був інфаркт, лікар сказав, ви будете в лікарні до 28 серпня, а потім каже, я повинен вас виписати, бо давлять з прокуратури. Я являюсь інсулінозалженим, прокуратура поставила прослушки, заставляли мене підписати, що я не інсулінозалжений. Те, що просять прокурори, я проти", – розповів Павло Лебідь.

Підготував: Сергій Дага