11:02 / 29.11.2023 Происшествия

Лабазюк вийшов із СІЗО. За нього внесли заставу у 40 млн гривень

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Народний депутат Сергій Лабазюк, який підозрюється у спробі підкупу українських топпосадовців, вийшов зі слідчого ізолятора. Він пробув у СІЗО менш як добу. Напередодні за нього внесли понад 40 млн грн застави.

Про це повідомив журналіст Олег Новіков у своєму телеграм-каналі.

На парламентаря наклали низку обовʼязків. Зокрема, йому заборонили відлучатися з Києва та Хмельницької області. Про це у середу, 29 листопада, повідомив журналіст Олег Новіков у своєму телеграм-каналі.

Так, за даними Новікова, за нардепа з групи "За майбутнє" внесли 40,26 млн грн застави ще вчора, 28 листопада. Тоді ж він і вийшов з-під варти під обовʼязки. А саме — прибувати за першим викликом, не відлучатися з Києва та Хмельницької області та здати закордонні паспорти. Окрім цього Лабазюку заборонили спілкуватися зі свідками у справі.

Ще вчора, коли Вищий антикорупційний суд обирав Лабазюку запобіжний захід, він зазначив, що очікував значно меншої суми застави. Водночас за його словами, прокурори прохали ВАКС встановити заставу на рівні 100 млн грн. У вівторок він запевняв, що 40 мільйонів у нього особисто немає.

BAGNET нагадує, НАБУ підозрює депутата групи "За майбутнє" у змові з гендиректором власного шляхобудівного підприємства з метою підкупу віцепрем’єра з інфраструктури Олександра Кубракова та очільника держагентства з відновлення Мустафи Найєма. Задля отримання мільярдних контрактів на ремонт доріг та мостів він начебто передав чиновникам хабар розміром 150 тисяч доларів. Сам Лабазюк та його адвокати заперечують провину.

21 листопада Національне антикорупційне бюро України висунуло підозру ще одному чинному нардепу. Підозру оголосили народному депутатові від партії "За Майбутнє" Сергію Лабазюку, який підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення на суму 150 тис. доларів США.

28 листопада нардепа з групи "За Майбутнє" Сергія Лабазюка  суд відправив під арешт до 21 січня з можливістю внесення 40 мільйонів гривень застави.

Підготував: Сергій Дага