11:40 / 28.11.2023 Происшествия

Поліція Київщини повідомила про підозру матері-виховательці будинку сімейного типу

Скриншот з відео поліції

Поліція Київщини повідомила про надання підозри матері-виховательці будинку сімейного типу у побитті та фізичних знущаннях над дітьми.

Про це йдеться у повідомленні Національної поліції у Telegram.

Фастівське управління поліції отримало повідомлення про систематичне фізичне насильство від матері-виховательки у дитячому будинку сімейного типу, де під її опікою знаходяться вихованці.

Діти повідомили про те, як мати-вихователька побила 13-річного підопічного, використовуючи металеву ніжку столу. Хлопець отримав удари в область голови, але вдалося захиститися руками. Також діти зазначили, що жінка систематично карала їх, використовуючи паски, електрокабель та інші предмети.

В будинку сімейного типу перебувало сім дітей у віці від 9 до 15 років. Наразі діти знаходяться у лікарні, проходять медичний огляд.

Слідчі повідомили матері-виховательці про підозру за статтею Кримінального кодексу "Катування". За це їй може загрожувати до 6 років ув'язнення. Досудове розслідування триває.

Раніше BAGNET повідомляв, що співробітники Державного бюро розслідувань спільно з СБУ викрили посадових осіб однієї з військових частин Київщини та підприємців на оборудках з харчовими продуктами для особового складу ЗСУ. 

Підготував: Сергій Дага