00:01 / 22.11.2023 Происшествия

Приватному забудовнику не вдалося підкупити керівництво одного з міністерств

Директорці державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника повідомлено про підозру у спробі підкупу керівництва Мінвідновлення, повідомляє САП.

Між державним підприємством, що входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником було укладено ряд договорів про будівництво на земельній ділянці, що належить державі.

"Усвідомлюючи наявність підстав для розірвання вказаних договорів з ініціативи Міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника у співучасті з директоркою державного підприємства висловив пропозицію топпосадовцю надати йому за нерозірвання вказаних договорів та сприяння в їх реалізації неправомірну вигоду в розмірі 2% від площі майбутніх житлових будинків (5200 кв. м)", - зазначається в повідомленні.

Надалі фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на "довірену особу" топпосадовця майнових прав на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність. На сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Підготувала: Ніна Петрович