06:13 / 19.11.2023 Происшествия

Водія автобусу "мобілізували" просто вночі, витягши з ліжка, - ЗМІ

Військкоми вдерлися до хостела "Монада" в Ужгороді та насильно забрали водія автобуса, який привіз на змагання по тхеквондо дитячу команду з Вінниці, повідомив журналіст Віталій Павловський.

За його інформацією,  у чоловіка відібрали телефон, тож він навіть не зміг повідомити тренерів про своє місцеперебування. Він був єдиним водієм у команді. Тож після змагань діти не могли повернутись додому. Під час нічного візиту військових та поліцейських до хостела водій намагався пояснити ситуацію, але слухати його не стали.

"Водій ікаруса, що перевозить діток з Вінниці на Ужгород, заночував в хостелі "Монада", де його в 01.30 ночі разом з іншими чоловіками закрутили військові разом з поліцією!! Пояснення, що він єдиний водій з групою спортсменів збірної України, їм не аргумент! Всіх на нічну комісію, у воєнкомат! Телефони відібрали, інформацію своїм рідним, тренерам повідомити не було змоги", – написав журналіст.

Він додав, що у військкоматі в чоловіка відібрали телефон і не дали зв’язатися з рідними та тренерами. Після військово-лікарської комісії його одразу направили до навчального центру в Чернігові.

"Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов взяв під контроль ситуацію, обіцяє всі питання безпеки та транспортування спортсменів тримати особисто. Перевізник готує іншого водія для спроби повернути дітей тим же автобусом, що запаркований біля готелю.. А ключі від нього у військкоматі", - написав журналіст.

Підготувала: Ніна Петрович