09:08 / 17.11.2023 Происшествия

Рухались по маршруту Telegram: прикордонники затримали групу ухилянтів

Фото: t.me/DPSUkr

В Одеській області прикордонники затримали п'ятьох порушників, які намагались втекти з країни користуючись вказівками організаторів трансферу з Telegram-каналу.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

"Отримавши інформацію від оперативників, прикордонний наряд виявив пʼятьох порушників, які рухалися в бік кордону на Одещині. Чоловіки кинулись тікати, проте попереджувальний постріл їх зупинив. З’ясувалося, що затримані діяли за вказівками організаторів трансферу з телеграм-каналу", – вказано у повідомленні.

Відповідно до інструкцій, маршрут, який, здавалося, повинен був вивести ухилянтів за межі країни, був розроблений за допомогою Telegram-каналу.

За цю "послугу" вимагалося оплатити від 3500 до 4000 доларів США з кожного учасника.

Враховуючи введення воєнного стану внаслідок повномасштабного вторгнення російських терористів на територію України, чоловікам призовного віку заборонено виїжджати за кордон. Однак існують винятки, передбачені відповідними визначеннями.

Раніше BAGNET повідомляв, що ввечері 1 листопада прикордонники Мукачівського загону помітили чотирьох осіб, які швидко рухалися у напрямку кордону. Виявилося, що це були ухилянти, що намагалися втекти з країни, використовуючи дитячі надувні круги для плавання.

Підготував: Сергій Дага