10:43 / 10.11.2023 Происшествия

ЗСУ перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка на Херсонщині, – ISW

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українські військові перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка у Херсонській області та встановили контроль над деякими позиціями. Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що станом на 9 листопада ЗСУ встановили постійний контроль над позиціями розташованими від залізничного мосту на північ від Пойми до Антонівського мосту та щонайменше у двох районах перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка, що у 53 км на північний схід від міста Херсона.

Окрім цього, російські військові блогери заявили, що українські війська встановили контроль над новими позиціями в Кринках (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро) і вели штурм російських позицій на південь і південний захід від населеного пункту.

Також повідомляють, що українські сили оборони просунулися до лісових масивів на південь від Кринок та атакували поблизу Пойми, Піщанівки та Підстепного.

"Росіянам буде важко передислокувати боєздатне підкріплення для відповіді на українські операції на Херсонщині, водночас з оборонними операціями в Запорізькій області та наступальними діями на сході України", – вказано в повідомленні.

Підготував: Сергій Дага