10:43 / 08.11.2023 Происшествия

Закарпатські митники виявили у вантажівці з макулатурою партію прихованого товару на 2 млн грн

Фото: facebook Закарпатська митниця

На митному посту "Ужгород-автомобільний", що на українсько-словацькому кордоні, митники відшукали у вантажівці з макулатурою приховану велику партію контрабандного товару на 2 мільйони гривень.

Про це повідомили в Державній митній службі України.

"Оскільки зазначений товар відноситься до групи ризику та й вартість його незначна – 3,1 тис. євро, інспектори спрямували фуру на сканування. Очікування підтвердились – на моніторі відразу ж було видно нетипову картинку для переміщуваного через кордон вантажу", – зазначається у повідомленні.

Під час повного митного огляду з розвантаженням усього товару з’ясувалося, що серед зазначеної в товаросупровідних документах макулатури приховано значну партію комерційного товару.

"Так, у 72 коробках, що знаходились на самому дні причепу та були присипані макулатурою, порушники приховали новенький одяг, взуття та аксесуари виробництва Італії, а в 14-х коробках – товар для побутового вжитку, зокрема: помпи та насоси для кавоварок, засоби для видалення жиру і накипу тощо", – йдеться у повідомленні.

Наразі закарпатські митники підраховують прихований від митного контролю імпортний товар. Його орієнтовна загальна вартість вже перевищує 2 мільйони гривень.

Складається протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Вантаж буде вилучено, його остаточну вартість встановить експерт-спеціаліст, справу скерують до суду.

Підготував: Сергій Дага