18:54 / 02.11.2023 Происшествия

Суд кинув до буцегарні злочинця, який намагався пограбувати 12-річну дівчину, що збирала гроші на ЗСУ

У Києві до 6,8 років позбавлення волі засудили чоловіка за напад на 12-річну дівчинку, яка з друзями збирала гроші для Збройних сил України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Засуджений схопив дитину за волосся, повалив на землю та протягнув близько 2 м, намагаючись відібрати рюкзак із грішми.

«За принципової позиції ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури Києва оголошено обвинувальний вирок 48-річному уродженцю Полтавської області, який намагався пограбувати дитину (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що зловмисник у вересні минулого року, перебуваючи на Хрещатику, помітив групу підлітків, які грали на музичних інструментах і збирали пожертви на підтримку ЗСУ.

«Завершивши виступ, діти помістили зібрані кошти у рюкзак 12-річної дівчинки. Чоловік прослідував за дітьми та, наздогнавши потерпілу, схопив її за волосся, повалив на землю та протягнув близько 2 м, намагаючись відібрати рюкзак», – ідеться в повідомленні.

Дії зловмисника зупинили перехожі, які затримали його до приїзду правоохоронців.

Під час судового розгляду чоловік провину визнав частково. Зокрема він стверджував, що не мав наміру грабувати дитину і застосовувати до неї насильство.

Водночас, усі досліджені в ході судового розгляду докази сторони обвинувачення у своїй сукупності свідчили про прямий намір вчинити напад, а покази чоловіка – лише спосіб уникнення відповідальності за інкримінований злочин. За таких обставин покази обвинуваченого суд визнав неспроможними.

Вироком Шевченківського районного суду Києва чоловіка визнали винним в інкримінованому злочині та засудили до 6,8 років позбавлення волі.