10:05 / 01.11.2023 Происшествия

Від початку війни загинуло майже 10 тисяч мирних українців, – ООН

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабної агресії росії, в Україні було вбито понад 9900 цивільних. Це еквівалентно майже 16 українцям, які гинуть щодня. Про це заявив голова Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) Рамеш Раджасінгхам.

За його словами, це лише офіційно підтверджені дані Управління Верховного комісара ООН з прав людини. Фактична кількість є більшою.

Також, від початку війни Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) підтвердила понад 1300 атак з боку армії рф на українські медичні заклади. 111 медичних працівників і пацієнтів загинули, ще багато отримали поранення.

Наразі близько 18 мільйонів людей, а це понад 40% усього населення України, потребують тієї чи іншої форми гуманітарної допомоги. Втім, попри ризики, понад 500 гуманітарних організацій, більшість з яких є місцевими організаціями, за перші дев’ять місяців 2023 року надали життєво необхідну допомогу 9 мільйонам людей в Україні.

"Цьому сприяють значні внески в план гуманітарного реагування в Україні на 2023 рік. На поточний рік надійшло понад 2 мільярди доларів США при потребах у грошових коштах у розмірі 3,9 мільярда доларів",сказав Раджасінгхам.

BAGNET нагадує, в ООН підтвердили, що ракету по селу Гроза запустила росія. В організації також наголошують, що не було жодних ознак того, що в кафе були військові під час ракетного удару або якісь військові обʼєкти поблизу. Загиблі — 36 жінок, 22 чоловіки та восьмирічний хлопчик — були цивільні, які прийшли на перепоховання військовослужбовця Збройних сил України.

Підготував: Сергій Дага