07:20 / 29.10.2023 Происшествия

Голову НСЗУ підозрюють у службовій недбалості: сума збитків сягає 2 млн грн

Фото: gp.gov.ua

Очільницю Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталію Гусак прокуратура підозрює у службовій недбалості, яка призвела до розтрати 2 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора України .

За даними слідства, у квітні 2022 року одне зі спеціалізованих державних підприємств адмініструвало центральну базу даних електронної системи охорони здоров’я на замовлення Нацслужби здоров’я України (НСЗУ).

З листопада 2021 року головою НСЗУ є Наталія Гусак.

Після виконання цих робіт держпідприємство склало акт здачі-приймання послуг, в який було внесено всі роботи й послуги згідно з договором та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконували.

Очільниця НСЗУ не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору, внаслідок чого зайве витрачено бюджетні кошти на суму понад 2 млн грн на оплату послуг, які не надавали.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки, де виявили та вилучили документи та інші речові докази.

Генпрокуратура повідомила про підозру голові НСЗУ у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України). Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Підготував: Сергій Дага