10:24 / 24.10.2023 Происшествия

Розікрали понад 88 млн грн: ВАКС заарештував експосадовця ДМС та його поплічника

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід двом підозрюваним у справі про розкрадання понад 88 мільйонів гривень під час реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби (ДМС).

Про це пише пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури України.

"Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжні заходи ще двом підозрюваним у справі щодо заволодіння понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби України", – йдеться у повідомленні.

Мова йде про колишнього заступника Голови Державної міграційної служби та підприємця.

Після їх затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю в центрі Києва, де мав бути центральний офіс. Однак його реконструкцію не завершили, а бюджет через це втратив понад 88 мільйонів гривень.

У кінці березня НАБУ і САП за підтримки Нацполіції повідомили двом експосадовцям Державної міграційної служби України про підозру в заволодінні понад 88 мільйонів гривень із держбюджету. Таку ж підозру (за ч. 5 ст. 191 КК України) отримав бізнесмен, громадянин росії.

Підготував: Сергій Дага