01:43 / 24.10.2023 Происшествия

В тюрму бесперебійно постачали наркотики

11 осіб щотижня постачали в Личаківську колонію до 150 нарковмісних пігулок, а місячний прибуток від наркобізнесу становив близько 1,5 млн грн, повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Учасники організованої групи, які перебували на волі, постачали «товар» членам іншого угрупування в тюрму. Доставляли наркотичні засоби шляхом перекидання через охоронюваний периметр колонії. Для виконання цього завдання вони залучили ще чотирьох місцевих мешканців.

За даними правоохоронців, щотижня наркоторговці постачали у в’язниці 150 нарковмісних пігулок. Орієнтовний місячний прибуток від наркобізнесу становив до 1,5 млн грн.

Їх викрили під час передачі чергової партії в Личаківську виправну колонію. Під час обшуків у наркоторговців вилучили наркотики, гроші, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази.

Про підозру повідомили 11 особам, семеро з яких – члени двох організованих груп. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 2, 3 ст. 307 ККУ). Підозрювані перебувають під вартою.

Підготувала: Ніна Петрович