21:45 / 23.10.2023 Происшествия

Адвокати намагаються витягнути з тюрми українського розвідника Червінського

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Адвокати полковника Романа Червінського звернулись до Апеляційного суду міста Києва зі скаргою на рішення Шевченківського райсуду столиці про продовження строків розслідування кримінального провадження про ракетний обстріл аеродрому "Канатове", прийняте без їхньої участі. Окрім того, вони оскаржують рішення Шевченківського районного суду м. Києва щодо продовження строків тримання ексрозвідника під вартою.

"Рішення про продовження строків розслідування приймалось без нашої участі, в засідання запросили адвоката безоплатної правової допомоги. Щодо рішення про продовження тримання під вартою, то ми не згодні з ним, бо вважаємо, що Червінського тримають під вартою необґрунтовано, без можливості внести заставу чи змінити запобіжний захід. Коли приймалося рішення, Червінському навіть не повідомили про те, що його везуть у суд саме з цією метою, йому не було надано часу на ознайомлення з документами. Тобто, рішення прийнято з суттєвими порушеннями права на захист", - розповів адвокат Червінського Сергій Лисенко.

За словами Лисенка, засідання, де мають розглянути апеляційну скаргу щодо строків тримання під вартою, має відбутися завтра.

Підготувала: Ніна Петрович