19:25 / 23.10.2023 Происшествия

Ворожі кораблі можуть переміститися з одної окупованої території на іншу

Росіяни перемістили частину своїх кораблів із Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі кораблі рашистів, тому вони вирішили використати для цього окуповану частину Грузії, інформує пресслужба ГУР у Телеграмі, з посиланням на інтерв’ю представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького.

Наразі тривають активні роботи в місті Очамчире (Абхазія). "Росіяни там провели днопоглиблювані роботи, десь зробили реконструкцію портової інфраструктури, для того щоб забезпечити там базування військових кораблів. Але це, знову ж таки, буде невелике (місце – ред.)», – зазначив представник ГУР МОУ.

Він пояснив, що росіяни відчували та зрозуміли військову загрозу після серії ударів та спецоперацій Сил оборони України в Криму.

За його інформацією, панічні настрої серед росіян є, особливо коли є ураження цілей та втрати особового складу ВМС ЗС РФ. "У них є розуміння, що війна прийшла на територію Криму", – поінформував Скібіцький.

Як зазначив представник ГУР, завдання України щодо Криму залишається незмінним. "Наша задача – повністю звільнити окупований Крим. Ми від неї не відступимось. Для цього необхідно знищити окупаційне угруповання, яке там знаходиться", – заявив він.

Скібіцький розповів, що першочерговими цілями для України залишаються кораблі-ракетоносії.

"Для того, щоб нейтралізувати активність РФ, необхідно першочергово знищувати саме бойові кораблі. Це ті кораблі, які несуть крилаті ракети "Калібр" – ними і наносяться удари по всій нашій території", – сказав представник ГУР Міноборони.

Підготувала: Ніна Петрович