20:03 / 21.10.2023 Происшествия

Куп'янський напрямок найгарячіший, там проходить лінія фронту, - Синєгубов про обстановку на Харківщині

Фото: Олег Синєгубов

Вчора пізно ввечері, 20 жовтня, близько 23:15 росіяни з РСЗВ обстріляли селище Липці Харківського району. Обійшлося без постраждалих. 

На лінії фронту тривають важкі бої. За добу наші військові відбили 20 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки на Куп'янському напрямку. Ворог не має просування та зазнає постійних втрат. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

"У нас за добу більше 15 населених пунктів були під обстрілами. Харківський, Богодухівський, Чугуївський район, у тому числі Ізюмський район. Якщо брати по населених пунктах,-  Вовчанськ обстрілювали, Ізюмський напрямок - Борову. І північ нашої області - Липці - було обстріляно з РСЗВ. Загалом вчора вночі пролунало більше 30 вибухів, були пошкоджені приватні домогосподарства, лінії електропередач тощо. І наразі там наші працівники працюють для того, щоб оперативно усунути наслідки цих прильотів. 

І Куп'янський напрямок у нас наразі найгарячіший, там фактично проходить лінія фронту, там постійно обстрілюються населені пункти, які фактично межують з лінією фронту. Там обстріли йдуть керованими авіабомбами, всіма видами важкого озброєння. З цього напрямку у нас постійно проводиться евакуація... 

Є населені пункти, де люди вже виїхали повністю, є населені пункти, де  поодинокі люди залишаються. У самому місті Куп'янськ ще доволі велика кількість людей наразі", - розповів очільник Харківщини. 

Підготував: Сергій Дага