20:08 / 18.10.2023 Происшествия

Удар по Запоріжжю: нові дані та наслідки (фото)

Вночі 18 жовтня рашисти завдали 6 ракетних ударів по Запоріжжю і влучили у багатоповерховий будинок, в результаті чого 5 людей загинули, 5 поранені, інформує очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"Сьогодні вночі, у період часу з 01:33 по 01:48, рашистські терористичні війська нанесли 6 ракетних ударів по території міста Запоріжжя. Тип ракет встановлюється", - написав він.

Малашко зазначив, що один з ударів прийшовся на багатоповерховий будинок в центральній частині міста, внаслідок чого пошкоджено 8 квартир.

Фото: telegram Юрій Малашко

Служби провели евакуацію жителів будинку, яким буде надано тимчасове житло.

Міський голова Запоріжжя Анатолій Куртєв повідомив, що на місці влучання розпочато пошуково-рятувальну операцію.

Пресцентр Нацполіції повідомив, що станом на 14:50 внаслідок удару по місту є двоє загиблих і троє травмованих людей. Долю ще трьох жителів будинку встановлюють правоохоронці та рятувальники.

Також встановлено, що двома іншими ракетами окупанти поцілили по території промислових об’єктів, ще однією – по приватному домоволодінню. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено будинок та господарські споруди. На щастя, постраждалих немає.

Куртєв зазначив, що мешканцям будинку продовжують надавати допомогу у комунальних автобусах, наметі міської ради та найближчому Пункті Незламності.

Фото: telegram Анатолій Куртєв

В управлінні ДСНС Запорізької області повідомили, що внаслідок російської атаки відбулося руйнування секції під’їзду з 5 по 3 поверхи. З будинку евакуювали 50 людей. 

"Співробітники ДСНС спільно із правоохоронцями та волонтерами "Вогник Запоріжжя" врятували чоловіка, якого на ношах винесли назовні та передали медикам", - йдеться у повідомленні.

Підготувала: Ніна Петрович