17:02 / 17.10.2023 Происшествия

Уламки дронів Shahed пошкодили ангар у рекреаційній зоні на Одещині

Унаслідок нічної російської атаки безпілотниками типу Shahed відбулося падіння уламків та їх влучання в рекреаційну зону в Одеській області, де пошкоджені ангар для зберігання майна та кілька плавзасобів.

Про це в етері телемаратону «Єдині новини» поінформувала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Ворог продовжує тероризувати південний регіон, використовуючи досить активно повітря», – зазначила Гуменюк.

Гуменюк нагадала, що шість «Шахедів» були спрямовані з Кримського півострова в напрямку Одещини.

За її словами, внаслідок бойової роботи уламки цих дронів влучили в рекреаційну зону, де пошкоджено ангар для зберігання майна та кілька плавзасобів. На щастя, люди не постраждали.

Водночас ворог вночі запустив і ракету авіаційного базування Х-59 на Миколаївщину. Гуменюк стверджує, що вона була також відпрацьована системами протиповітряної оборони України на "відмінно".

«Продовжує ворог терор керованими авіабомбами по Херсонщині. За добу спрямував 14», – повідомила вона.

За словами речниці, населені пункти Бериславського району потерпають найбільше. «Ворог намагається таким чином створити враження, що зупиняє Сили оборони України, але насправді тероризує місцеве населення, руйнуючи приватні будинки, автівки, сільськогосподарські підприємства і навіть просто сільськогосподарські угіддя, там, де люди намагаються збирати врожай і якимось чином підготуватися до зими», – підсумувала Гуменюк.

Рашистські окупанти цієї ночі завдали чергового удару по Україні, застосувавши керовану авіаційну ракету Х-59, зенітні ракети С-300 та 6 БПЛА типу Shahed-136/131. Сили й засоби ППО знищили ракету Х-59 та всі шість ударних дронів.