14:12 / 17.10.2023 Происшествия

У росії на прикордонних з Україною ділянках невідомі знищують техніку для будівництва укріплень

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У рф невідомі знищують техніку для будівництва укріплень на кордоні з Україною. Йдеться, зокрема, про російську Курську область. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Так, за даними місцевого підпілля, комерційні структури Курської області у яких примусово забирають будівельну техніку, вимагають від уряду області грошових компенсацій за знищені екскаватори.

Причиною цього є знищення такого майна партизанами "на регулярній основі".

Так, учасники Асоціації селянських господарств та сільськогосподарських кооперативів росії (АККОР) у Рильському районі Курської області виходять на акції протесту проти знищення їх сільськогосподарських земель.

Зокрема в селі Стара Миколаївка в прикордонні з Сумщиною, зс рф активно будує опорні пункти на чорноземах фермерів. При цьому земля стає непридатна до подальшого використання. Фермери передали фото укріплень окупантів на власній землі.

У ЦНС додали, що продовжують спостерігати за діями російських загарбників, і нагадують, що передати українській розвідці інформацію про війська рф можна за допомогою чату за цим посиланням.

Як повідомляли у Центрі національного спротиву раніше, частина бойовиків пвк "вагнер", які виїхали з Білорусі в напрямку країн Африки, були залучені до підготовки та передачі бойового досвіду терористам ХАМАС.

Підготував: Сергій Дага