11:59 / 16.10.2023 Происшествия

Одного опустили головою у вигрібну яму, іншого змусили стрибати голяка: на Одещині підлітки знущалися зі школярів

Фото: pexels.com

На Одещині у селі Шевченкове компанія підлітків знущалася з молодших хлопчиків. 

На відео, яке зняли самі кривдники та виклали у соцмережі, видно, як одну дитину беруть за ноги й опускають головою у вигрібну яму, потім вже іншого хлопчика змушують зняти одяг та стрибати 10 разів з оголеним статевими органами. Увесь цей процес вони фільмували та сміялися зі своїх жертв. 

Як повідомив директор департаменту науки і освіти Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак, подія сталася на території школи у позаурочний час.

За заявою директора школи та відділу освіти розпочато кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з дітьми.

"У школі видані відповідні накази. Відділом освіти проводиться службова перевірка організації профілактичної роботи у закладі. Матір відмовилася писати заяву на кривдників, натомість це зробила директор школи. Триває слідство. Проведено засідання комісії із захисту прав дітей щодо цього випадку", – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Лончак також розповів, що один із кривдників — син вчительки цієї школи. Саме він знімав знущання з дітей на телефон. 

Як стверджують у відділі освіти та самій школі, вчителька – порядна людина та хороший спеціаліст. 

"Вона була шокована тим, що сталося. Ніякого спротиву щодо розслідування з її боку не зафіксовано. Це на комісії підтверджено представниками правоохоронних органів. Її долю визначить службове розслідування. Нині слідство триває", – додав директор департаменту науки та освіти Одеської ОВА.

BAGNET нагадує, у Дніпрі школярки поставили однолітку на коліна, били її по обличчю та примусили вибачатися. Увесь процес діти фільмували на камеру мобільного й виклали у соцмережі.

Підготував: Сергій Дага