19:23 / 15.10.2023 Происшествия

Україна і союзники знали про пекло, яке готують росіяни у Авдіївці, - ЗМІ

Українські офіційні особи та союзники зі Сполучених Штатів Америки передбачали російські наступальні операції біля Авдіївки, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики висловлюють впевненість в українській обороні і нагадують, що речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі 13 жовтня сказав, що нові російські наступальні операції поблизу Лимана та Авдіївки "не стали несподіванкою".

За словами Кірбі, США впевнені, що українські сили відіб'ють ці російські атаки. Він також повідомив, що російські війська, схоже, використовують тактику "людської хвилі". Тобто використовують маси погано навчених і екіпірованих російських солдатів, щоб спробувати просунутися. Таку ж практику російські війська використовували під час невдалого наступу взимку 2023 року.

За даними аналітиків ISW, російські сили під час поточних операцій використовують більшу, ніж зазвичай, кількість бронетехніки.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Андрій Юсов 12 жовтня також заявив, що українські сили знали і готувалися до наступу Росії під Авдіївкою. За його словами, російські війська не сформували достатніх резервів для наступу по всій лінії фронту, а лише на окремих ділянках.

Підготувала: Ніна Петрович