06:55 / 12.10.2023 Происшествия

У Львові чоловіка силоміць відвезли до ТЦК: розпочато службову перевірку

Мережею поширили відео, де нібито працівники ТЦК схопили й відвезли до ТЦК чоловіка. Наразі розпочато службову перевірку.

Про це повідомляє пресслужба Львівського обласного ТЦК та СП.

Як стверджують місцеві Telegram-канали, чоловіка затримали на очах у свідків. Після цього його відвезли до ТЦК на Липинського.

Зокрема, є інформація, що чоловік приїхав до Львова зі столиці. У військкоматі йому провели медичне обстеження, а вже зранку киянина відрядили на полігон у Рівненській області.

Мережею поширюють інформацію щодо виникнення конфлікту між цивільним населенням та громадянами у військовій формі. Командування Львівського ОТЦК та СП проводить заходи для встановлення обставин цього випадку. Призначено службову перевірку.

Останніми тижнями фіксують багато випадків порушення службових повноважень у ТЦК різних областей України. Зокрема, ДБР від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України розпочало понад 100 кримінальних проваджень щодо зловживань у військкоматах.

Раніше BAGNET повідомляв, що 8 жовтня у Тернополі через побиття мобілізованих почали кримінальне провадження. Попередня правова кваліфікація – перевищення військовою службовою особою влади.

Підготував: Сергій Дага