12:18 / 06.10.2023 Происшествия

НАЗК вважає рішення суду про виправдання Тимошенка непереконливим

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вважає рішення Печерського районного суду Києва про виправдання колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка у справі про використання повноважень в особистих інтересах непереконливим.

Позицію НАЗК оприлюднило 5 жовтня.

НАЗК вважає, що аргументи суду про невинуватість Тимошенка є неповними та непереконливими, а відповідне рішення невмотивованим. Проте через недосконалість законодавства Національне агентство не має змоги оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції.

Кирило Тимошенко був заступником голови ОП з 21 травня 2019 року до 23 січня 2023 року. 28 липня 2023 року НАЗК повідомило, що Тимошенко використовував повноваження в особистих інтересах, зокрема підписував лист на адресу Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому для службового відрядження, але справжньою метою виїзду був приватний інтерес Тимошенка — оформлення віз посадовцю та його сину. Також Тимошенко безкоштовно проживав у готельному комплексі на Львівщині Emily Resort і отримував безоплатні послуги з прокату авто Porsche Taycan.

3 жовтня Кирило Тимошенко повідомив, що суд спростував усі наявні претензії НАЗК до нього.

Підготував: Сергій Дага