11:40 / 06.10.2023 Происшествия

Росія планує використовувати морські міни для нападу на цивільні судна

Ілюстративне фото з відкритих джерел

росія готується атакувати цивільні судна в Чорному морі. Це буде продовженням її зусиль з блокування експорту зерна. Про це ідеться на сайті британського уряду.

За даними розвідки Великої Британії, росія планує використовувати морські міни для нападу на цивільні судна, що прямують через український "гуманітарний коридор". Це може призвести до загибелі людей і затримки експорту зерна.

росія вже знищила майже 300 тис. тонн збіжжя, достатніх, щоб прогодувати понад 1,3 мільйона людей протягом року. Цей факт – свідчення того, що росія не робить жодних зусиль, щоб уникнути голоду в інших країнах світу.

Атаки на цивільні судна будуть порушенням міжнародного права. Вони також матимуть катастрофічні наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Уряди країн світу повинні засудити плани росії і закликати її до припинення вогню. Вони також мають надати Україні військову та фінансову допомогу, щоб допомогти захистити свої порти та експорт зерна.

Як повідомляв BAGNET, росія вже пошкодила 130 об’єктів портової інфраструктури в Одесі, Чорноморську та Рені. Україна є одним з найбільших у світі експортерів зерна. Блокування постачання українського зерна може призвести до голоду в багатьох країнах світу, особливо в Африці та Азії.

Підготував: Сергій Дага