16:27 / 02.10.2023 Происшествия

Внаслідок ворожого обстрілу помер поранений поліціянт

Вранці 2 жовтня російська армія обстріляла в Херсоні транспортне підприємство, було поранено четверо людей, із них двоє були у тяжкому стані. Близько 16 години в ОВА навели уточнені дані: помер один із потерпілих – поліцейський, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

"Стало відомо про смерть поліцейського, який отримав важкі поранення, рятуючи цивільного під час ворожого обстрілу Херсона", – написав він.

Загалом за сьогодні у Херсоні поранення дістали восьмеро людей. Серед них – дві дитини, сестрички 12 і 13 років, а також їхня мама.

Вогонь росіяни вели з артилерії, додав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Під час ранкового обстрілу спецпризначенцям КОРДу вдалося під вибухами врятувати цивільного, у якого через обстріл ампутувало ногу. Постраждалого передали лікарям. Його стан критичний.

Обстріл Херсона
Фото: Ігор Клименко

"Крім того, під вогонь потрапило авто патрульної поліції. Удар був такої сили, що пробило броню. Постраждали двоє поліцейських. Вони госпіталізовані, один із патрульних у вкрай тяжкому стані. Також відомо про четвертого потерпілого. Він отримує допомогу лікарів. Його травми нетяжкі", – повідомив міністр. 

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), додали в Офісі генпрокурора. 

Сьогодні вранці ворог вдарив також по Золотій Балці Херсонської області. Крім того, обстріляв околиці Харкова снарядами С-300.

Підготувала: Ніна Петрович