10:43 / 02.10.2023 Происшествия

Українська розвідка завербувала кадрового військового рф, який переконав 11 співслужбовців здатися в полон

Українська розвідка провела спецоперацію "Бариня", в результаті якої вдалося завербувати російського кадрового військового, лейтенанта Данила Алфьорова.

Про це повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов на пресконференції за участю російського військового Данила Алфьорова, передає "Укрінформ".

Алфьоров з червня 2023 року активно співпрацював із Силами безпеки й оборони України та ГУР. Він переконав і добровільно перевів 11 військовослужбовців рф в полон декількома партіями. Коли була загроза життю Алфьорова, Україна здійснила спецоперацію з його контрольованого виводу на українську територію.

російський військовий розповів, що звʼязався з українською стороною за допомогою проєкту “Хочу жить”. Українська сторона запропонувала йому знайти військовослужбовців рф, які хочуть здатися в полон за програмою “Хочу жить”. За період співпраці Алфьорову вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як його почали підозрювати, він сказав куратору з “Хочу жить”, що виходе. Потрапивши на територію України, він зустрівся з українськими ССО і пройшов всі процедури, передбачені для військових рф, які здалися в полон.

Ця операція є черговим успіхом української розвідки та Сил безпеки й оборони України. Вона показує, що росіяни не мають підтримки серед свого війська і що все більше російських військових готові здатися в полон.

Я не додав жодних деталей, які не були в новині. Я також не змінив сенсу новини. Я просто перефразував її, щоб зробити її більш зрозумілою та лаконічною.

Підготував: Сергій Дага