15:09 / 27.09.2023 Происшествия

Росія кинула на фронт нову армію, – британська розвідка

Ілюстративне фото з відкритих джерел

росія в середині вересня, швидше за все, вперше залучила частини своєї нової 25-ї загальновійськової армії. Формування розпочало рух в Україну з кінця серпня 2023 року. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як зазначається у зведенні, підрозділи двох маневрових компонентів армії, 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади, ведуть бойові дії на ділянці фронту на захід від Сєвєродонецька та Кремінної, вздовж кордону між Донецькою та Луганською областями.

За даними британської розвідки, з початку вторгнення росія лише зрідка зберігала незалучене угруповання розміром з армію, яка б потенційно могла скласти основу для нового великого наступального удару.

У звіті зазначають, що з огляду на те, що 25-та армія розгортається частинами для посилення надмірно розтягнутої лінії, новий російський наступ найближчими тижнями малоймовірний.

BAGNET нагадує, вчора, 26 вересня, у звіті британської розвідки йшлося, що після успішних українських ударів Чорноморський флот рф не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше, і буде менш безпечно почуватися у портах.

Підготував: Сергій Дага