08:11 / 21.09.2023 Происшествия

ДБР розслідує інцидент у Самборі, де військові знущалися з чоловіка

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали розслідування інциденту, який стався у Самборі на Львівщині, де двоє військових знущалися з чоловіка і погрожували йому зброєю.

Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону прокоментувала скандальний випадок у ТЦК. Вона наголосила, що слідчі враховують усі факти щодо побиття та погроз від працівників військкомату.

Відео із зображенням інциденту з’явилося на одному з телеграм-каналів. На ньому видно, як двоє військових у формі та з автоматами ображають чоловіка, який сидить на стільці, і намагаються залякати його.

В рамках кримінального провадження, відкритого за фактом порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 406 КК України), працівники ДБР на місці події встановлюють усі обставини інциденту та особи, причетні до нього.

З’ясувалось, чоловік хотів нелегально перетнути кордон з Польщею. Його затримали і склали відповідний протокол та запропонували піти в ТЦК, бо він є військовозобов’язаним.

"В самому ТЦК йому радили пройти ВЛК і піти служити. Він відмовився. Те, що на відео, є продовження розвитку цих подій. Але це не виправдовує тих працівників ТЦК, які вчинили фізичне насилля", – розповіла радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Підготував: Сергій Дага