01:53 / 15.09.2023 Происшествия

До Умані приїхали поліціянти з Ізраїлю

Дор Умані прибули близько 22 тисяч паломників з Ізраїлю, США та європейських країн, повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Він зазначив, що це не остаточна цифра – хасиди продовжать приїжджати до міста впродовж дня, тому що святкування Рош га-Шана розпочнеться 15 вересня. За словами посадовця, до повномасштабної війни до Умані на Рош га-Шана в середньому приїжджали 25-30 тисяч паломників.

Табурець зауважив, що в Умані перевірили укриття та встановили мобільні бетонні укриття для захисту паломників та правоохоронців.

“Наразі ситуація в Умані стабільна та контрольована. Наші сили безпеки й оборони працюють у посиленому режимі. Разом з українськими правоохоронцями службу в мікрорайоні паломництва вже несуть ізраїльські поліцейські”, – розповів очільник ОВА.

Тим часом, як інформують у пресслужбі МВС, до Умані прибула поліція Ізраїлю на період святкування Рош га-Шана, вони нестимуть службу спільно з українськими колегами.

“Поліція Ізраїлю прибула до Умані на період святкування Рош га-Шана. Спільно з українськими поліцейськими вони несуть службу в місцях паломництва хасидів. Вже сьогодні іноземні колеги заступлять на патрулювання разом із українськими поліцейськими та військовослужбовцями Національної гвардії”, – йдеться у дописі.

У відомстві зауважують, що за добу державний кордон в пунктах пропуску перетнули 8 тис. 726 паломників-хасидів. Загалом очікується прибуття всього близько 30 тис. паломників.

“У місцях масового скупчення паломників здійснюється цілодобове чергування на 7 постах. Додатково залучено піші патрулі ДСНС. До 19 вересня розгорнуто зведений загін ДСНС у Черкаській області, а також залучено пересувний пункт управління ДСНС, тактичний пожежний робот, кінологічний розрахунок та розрахунок на спеціальній машині радіаційної та хімічної розвідки”, – звітує Міністерство внутрішніх справ.

Підготувала: Ніна Петрович