02:47 / 14.09.2023 Происшествия

"Вишки Бойка" можуть допомогти ЗСУ

Сили оборони будуть використовувати “вежі Бойка” для посилення контролю в Чорному морі та підготовки до подальших дій у Криму, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

“Ми не будемо коментувати, в якому режимі, як будуть перебувати (вишки під контролем Сил оборони – ред.), але зараз ми можемо подивитись на острів Зміїний, який знаходиться під українським контролем, який використовується українськими Силами безпеки і оборони, і, власне, регулярно ми отримуємо звідти, в тому числі, нові фото-, відеоматеріали, фіксацію активних дій українських Сил безпеки і оборони, які використовуються для посилення захисту нашого суверенітету. Власне, “вишки Бойка” так само будуть використовуватись нашими Силами безпеки і оборони. Це після знищення крейсера “Москва”, після звільнення Зміїного – черговий крок по поверненню українського контролю над акваторією Чорного моря, як і, власне, підготовка до подальших дій, зокрема, і в напрямку Криму”, – повідомив він.

Він також зазначив, що росіяни можуть спробувати повернути під свій контроль платформи, однак українські захисники до цього готуються.

Підготувала: Ніна Петрович